Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Handreiking van beleid naar inkoop in de inburgering

Met de invoering van het nieuwe inburgeringsstelsel krijgen gemeenten de regie over de uitvoering van de inburgering. Gemeenten zijn daarmee ook verantwoordelijk voor het organiseren van het inburgeringsaanbod. De Handreiking van beleid naar inkoop in de inburgering moet hierbij helpen. Vanaf januari 2021 gaat het nieuwe inburgeringsstelsel in, zo meldt PIANOo.

De handreiking is tot stand gekomen in samenwerking met PIANOo, het expertisecentrum aanbesteden van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het laat zien welke stappen gemeenten kunnen zetten om tot een passend inburgeringsaanbod te komen, zoals het tijdig bepalen van doelen en het gewenste aanbod per leerroute. Daarnaast maakt de handreiking het verkennen van samenwerking met anderen gemeenten en het verbinden van het sociaal domein en de inburgering, mogelijk.

Begin volgend jaar vinden er bijeenkomsten plaats over het organiseren van het inburgeringsaanbod en wordt de handreiking uitgebreid, bijvoorbeeld met een overzicht van veel gestelde vragen met antwoorden. Vanaf januari 2021 moet het nieuwe inburgeringsstelsel ingaan.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres