Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Heerenveen wil inzet buitenlandse onderaannemers voorkomen

De gemeente Heerenveen wil onderzoeken of bij toekomstige aanbestedingen eisen kunnen worden gesteld om de inzet van buitenlandse onderaannemers te voorkomen. Aanleiding is de betrokkenheid van het Litouwse bedrijf Saules Graza bij de plaatsing van zonnepanelen op het gemeentepand. De Litouwers werden ingeschakeld door hoofdaannemer Zonel Energy.

Woordvoerder Richtsje Stornebrink liet aan het Friesch Dagblad weten dat na het verlenen van de gunning, de gemeente geen zicht meer heeft op wie de winnende partij allemaal inschakelt. Stornebrink benadrukt wel dat bij de aanbesteding de gemeente bewust lokale partijen heeft benadrukt.

Voorwaarden
Heerenveen gaat nu kijken of het in de toekomst aanbestedingen anders aan kan pakken. Zo wil het misschien extra voorwaarden stellen om de lokale werkgelegenheid te stimuleren. Volgens Stornebrink kan het immers niet zo zijn dat er mensen uit het buitenland gehaald worden, terwijl er “hier ook genoeg mensen zijn die het werk kunnen doen.”

Onmogelijk
Tegelijkertijd benadrukt Stornebrink ook dat het soms onmogelijk is om lokale werkgelegenheid te stimuleren via aanbestedingen. Soms zijn er gewoon geen lokale werknemers beschikbaar. De gemeente vindt het ook geen probleem dat de panelen zelf geproduceerd zijn in Litouwen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres