Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Heijmans heeft definitieve contract Westfrisiaweg niet ondertekend

Het bouwbedrijf Heijmans heeft het contract voor de aanleg van de Westfrisiaweg in Noord-Holland nooit volledig ondertekend. Deze maand is al het werk aan het project stilgelegd, omdat Heijmans geen betaling meer ontvangt van de provincie, meldt het Financieel Dagblad.

De zaak ligt inmiddels al bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. De raad zegt dat het ontbreken van de handtekening de zaak complex maakt. Heijmans heeft nooit de definitieve overeenkomst getekend en zich daarmee vastgelegd op alle voorwaarden en de totale opdrachtsom. Maar volgens Cobouw is het ook onduidelijk of de provincie opdracht tot uitvoering heeft gegeven. Inmiddels is er een groot deel van het werk al verricht en heeft de provincie al ruim 100 miljoen euro betaald aan Heijmans.

Handtekening
Cobouw zegt dat Heijmans in juni 2014 wel de basisovereenkomst en de ‘deelopdracht voorbereiding’ heeft getekend. Maar het contract voor de deelopdracht van de uitvoering is nooit getekend.  De ondertekening had na het voorbereiden werk plaats moeten vinden. In afwachting van een oplossing van het geschil over de bodemgesteldheid, werd er gewacht met het zetten van een handtekening.

Prestatie-inkoop
De Westfrisiaweg zou de verbinding tussen Heerhugowaard en Enkhuizen moeten verbeteren. In 2014 werd deze opdracht aan Heijmans gegund. Het gaat hierbij om een specifiek soort aanbesteding: prestatie-inkoop. Dat houdt in dat een groot deel van het ontwerp en de planning aan de opdrachtnemer over wordt gelaten, omdat de aannemer de risico’s het best zou kunnen inschatten.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres