Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
11
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Heijmans krijgt mogelijk boete van 20 miljoen

Bouwbedrijf Heijmans kan mogelijk een boete van ruim 20 miljoen verwachten bij de bouw van de Westfrisiaweg. Een deel van het project ligt namelijk al een paar maanden stil. De provincie kan de boete opleggen als Heijmans niet voldoet aan de mijlpaaldata, zoals de datum van de openstelling van de wet van Heerhugowaard naar Enkhuizen. Dat schrijft Cobouw.

Begin september heeft Heijmans een deel van het werk neergelegd. Het conflict betreft de bodemgesteldheid van het traject. De grond bleek niet geschikt om direct een weg op te leggen. Heijmans beweert dat de verantwoordelijkheid hiervoor bij de opdrachtgever ligt. Heijmans stelt dat de bodemgesteldheid ingrijpend anders is dan gepresenteerd in de tenderdocumenten. De provincie bestrijdt dat en meent dat de opdrachtnemer zelf verantwoordelijk is om de bodemgesteldheid te onderzoeken. De zaak ligt nu bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

In het contract staat dat de weg in november 2017 opengesteld gaat worden. In het voorjaar gaf Heijmans echter al aan dat de weg in de tweede helft van 2018 opgeleverd gaat worden. Cobouw verwacht dat de opleverdatum verder opschuift naar ruim een jaar later dan in het contract vermeld staat.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Reacties:

  • A.den Draak | 08-11-2016 om 12:57

    Dames en heren,
    Dit is weer een gevolg van de moderne manier van aanbesteden. De aanbesteding was al een probleem. Nu weer een foutje van de Provincie Noord-Holland. Zie nu maar je “recht” te halen.
    Advies : Terug naar de basis en het praktische verstand gebruiken, zodat men allemaal weer voor de aanbesteding te voet het veld ingaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.