Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Heijmans krijgt mogelijk boete van 20 miljoen

Bouwbedrijf Heijmans kan mogelijk een boete van ruim 20 miljoen verwachten bij de bouw van de Westfrisiaweg. Een deel van het project ligt namelijk al een paar maanden stil. De provincie kan de boete opleggen als Heijmans niet voldoet aan de mijlpaaldata, zoals de datum van de openstelling van de wet van Heerhugowaard naar Enkhuizen. Dat schrijft Cobouw.

Begin september heeft Heijmans een deel van het werk neergelegd. Het conflict betreft de bodemgesteldheid van het traject. De grond bleek niet geschikt om direct een weg op te leggen. Heijmans beweert dat de verantwoordelijkheid hiervoor bij de opdrachtgever ligt. Heijmans stelt dat de bodemgesteldheid ingrijpend anders is dan gepresenteerd in de tenderdocumenten. De provincie bestrijdt dat en meent dat de opdrachtnemer zelf verantwoordelijk is om de bodemgesteldheid te onderzoeken. De zaak ligt nu bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

In het contract staat dat de weg in november 2017 opengesteld gaat worden. In het voorjaar gaf Heijmans echter al aan dat de weg in de tweede helft van 2018 opgeleverd gaat worden. Cobouw verwacht dat de opleverdatum verder opschuift naar ruim een jaar later dan in het contract vermeld staat.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (1)

aanbestedingscafe gebruiker 8 november 2016 12:57 uur

Dames en heren, Dit is weer een gevolg van de moderne manier van aanbesteden. De aanbesteding was al een probleem. Nu weer een foutje van de Provincie Noord-Holland. Zie nu maar je "recht" te halen. Advies : Terug naar de basis en het praktische verstand gebruiken, zodat men allemaal weer voor de aanbesteding te voet het veld ingaat.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres