Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
01
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Helmond trekt lessen uit MVI

Helmond trekt lessen uit MVI

Helmond won vorig jaar de Koopwijsprijs met haar Actieplan MVI. Nu kijkt het terug en vooruit. Op basis van de lessen die het vorig jaar heeft geleerd, wil de gemeente nu een volgende stap zetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Daarom zal het haar actieplan vernieuwen.

Volgens Aanbestedingsnieuws was de aanbesteding ‘Stop&Go’ vorig jaar een van de succesvolste Helmondse projecten in het kader van MVI. Dat leidde tot lifestyle monitoring in enkele huishoudens, waardoor dementerende ouderen langer thuis kunnen wonen. Voor deze aanbesteding maakte Helmond gebruik van een innovatiepartnerschap, waarmee het pas de tweede Nederlandse gemeente werd die van deze methode gebruikmaakte.

Oplossingen
Helmond concludeert onder meer dat MVI beter uit de verf komt door functioneel te specificeren. Zo zou de markt worden uitgedaagd om mee te denken over oplossingen. Terugblikkend stelt de gemeente ook via kleine aanbestedingen op korte termijn veel MVI-successen geboekt kunnen worden. Zo kan een spin-off effect gecreëerd worden. Ook benadrukt de gemeente dat MVI niet duurder hoeft te zijn, zeker wanneer je het vanuit het juiste perspectief benadert.

Bewustwording
In 2019 denkt Helmond dat MVI vooral bij de aanbestedingen voor papier, hardware, leerlingenvervoer en sportcampus De Braak veel impact kan hebben. Daarnaast wil de gemeente energie steken in verdere bewustwording over de noodzaak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord inkopen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.