Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Helmond trekt lessen uit MVI

Helmond won vorig jaar de Koopwijsprijs met haar Actieplan MVI. Nu kijkt het terug en vooruit. Op basis van de lessen die het vorig jaar heeft geleerd, wil de gemeente nu een volgende stap zetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Daarom zal het haar actieplan vernieuwen.

Volgens Aanbestedingsnieuws was de aanbesteding ‘Stop&Go’ vorig jaar een van de succesvolste Helmondse projecten in het kader van MVI. Dat leidde tot lifestyle monitoring in enkele huishoudens, waardoor dementerende ouderen langer thuis kunnen wonen. Voor deze aanbesteding maakte Helmond gebruik van een innovatiepartnerschap, waarmee het pas de tweede Nederlandse gemeente werd die van deze methode gebruikmaakte.

Oplossingen
Helmond concludeert onder meer dat MVI beter uit de verf komt door functioneel te specificeren. Zo zou de markt worden uitgedaagd om mee te denken over oplossingen. Terugblikkend stelt de gemeente ook via kleine aanbestedingen op korte termijn veel MVI-successen geboekt kunnen worden. Zo kan een spin-off effect gecreëerd worden. Ook benadrukt de gemeente dat MVI niet duurder hoeft te zijn, zeker wanneer je het vanuit het juiste perspectief benadert.

Bewustwording
In 2019 denkt Helmond dat MVI vooral bij de aanbestedingen voor papier, hardware, leerlingenvervoer en sportcampus De Braak veel impact kan hebben. Daarnaast wil de gemeente energie steken in verdere bewustwording over de noodzaak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord inkopen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link