Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Het Hof: 'NS had openbaar moeten aanbesteden'

Uit een arrest van gerechtshof Arnhem begin deze maand blijkt dat reclamebureau JCDecaux door de Nederlandse Spoorweg (NS) onterecht is buitengesloten bij de aanbesteding van een miljoenencontract. Hoe hoog de schadevergoeding is, dat het reclamebureau hiervoor krijgt, moet nog worden vastgesteld, zo meldt het FD.

Vanwege vermeende uitsluiting bij dit contract stapte JCDecaux naar de rechter. In hoger beroep kreeg het reclamebureau gelijk, waarbij het hof oordeelde dat de NS haar aanbestedingsrechtelijk verplichtingen geschonden heeft . Met het arrest vervalt het inzetten van ruim 5.000 analoge en digitale abri’s dat NS Stations vanaf 1 december wilde inzetten. Het contract dat NS in 2011 onderhands sloot met een andere exploitant van reclamezuilen op treinstations (ExterionMedia), is ongeldig verklaard en moet binnen twee maanden worden ontbonden. JCDecaux zal inzage krijgen in de overeenkomsten die in dit geschil aan de orde zijn geweest om haar schade te berekenen.

JCDecaux heeft al vaker de strijd gevoerd over aanbestedingsregels en keert zich tegen bedrijven die geregeld de aanbestedingsregels negeren. Zo spande het bedrijf ook rechtszaken aan tegen de gemeente Eindhoven en vervoersbedrijf RET. Deze werden echter beide verloren door JCDecaux.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link