Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Het zit nog steeds structureel fout bij de politie'

“Het zit nog steeds structureel fout bij de politie,” dat zegt de directeur van het bedrijf dat de grote corruptiezaak bij politie en Defensie naar buiten bracht. De politie zou volgens hem te weinig hebben geleerd van de fouten die zijn gemaakt bij de aankoop van politieauto’s. Daardoor zou een nieuwe aanbesteding, volgend jaar, opnieuw veel te duur uitpakken. Dat schrijft NOS.nl.

Directeur Gerard van Hoeven van electronicabedrijf Tomar, dat apparatuur zoals alcoholtesten en video-apparatuur levert, was in 2011 de klokkenluider van het nieuws dat de aanbesteding van 13.000 politiewagens frauduleus is verlopen. De biedingsvoorwaarden zouden zo zijn opgesteld, dat alleen de grote Volkswagenimporteur Pon kans maakte op de order.

Buiten de boot
Volgend jaar loopt het contract af van de huidige leverancier Pon en dan zal een nieuwe gunning volgen. Van Hoeven is van plan weer mee te dingen naar de opdracht, maar denkt dat concurrenten dan opnieuw buiten de boot zullen vallen.

Afdeling gescheiden
De politie heeft er alle vertrouwen in dat een volgende aanbesteding niet tot problemen leidt. Volgens Henk van Essen, lid van de korpsleiding van de Nationale Politie, is er veel geleerd van de desastreus verlopen aanbesteding. Zo wordt er beter overlegd met de bedrijven die willen meedingen en is de afdeling die de eisen voor de offerte opstelt gescheiden van de afdeling die de opdracht gunt.  

Parlementaire enquête
Gerard van Hoeven van Tomar denkt dat politieke druk een oplossing zou kunnen bieden : “Ik heb ernstige twijfels of de huidige politietop het zelfreinigend vermogen heeft om orde op zaken te stellen. De enige manier waarop dat in mijn ogen kan, is in een parlementaire enquête”. 

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (1)

aanbestedingscafe gebruiker 15 juli 2015 09:44 uur

De vraag is waarom het opnieuw mis zou gaan, wel prettig als dit in het artikel zou staan.... Enige verandering in een volgende aanbesteding is namelijk een perceelindeling qua volume, althans dat meen ik gelezen te hebben. Kan iemand dat bevestigen?

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres