Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Hoge inkoopprijzen spelen demontagebranche parten

Demontagebedrijven hebben te lijden onder hoge inkoopprijzen van wrakken en zogenaamde eindelevenauto’s. De prijzen stijgen vanwege toegenomen export en een kleiner aanbod van schadeauto’s.Het blijkt dat vooral de demontagebedrijven een onzekere toekomst tegemoetgaan. Brancheorganisatie Stiba liet een strategieonderzoek uitvoeren.

Demontagebedrijven hebben behalve last van hoge inkoopprijzen ook moeite met de verkoop van gebruikte onderdelen. Consumenten nemen minder af en de concurrentie van goedkope imitatieonderdelen uit lagelonenlanden neemt in kracht toe.

Demontagebedrijven moeten professionaliseren door de levering van gebruikte onderdelen sneller en beter te maken. blijkt uit het onderzoek. Om deze investering te kunnen dragen is schaalvergroting voor deze bedrijven vereist.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link