Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Hoger onderwijs koopt gezamenlijk telefonie in

Hogescholen en universiteiten in vijf Europese landen, waaronder Nederland, werken samen om gunstige tarieven bij mobiele aanbieders te bedingen. De gezamenlijke inkoop, voor 3,2 miljoen studenten[slide], is opgezet volgens de principes van een Europese aanbesteding.

Het Nederlandse onderwijsnetwerk SURF werkt met onderwijsinstellingen uit vier andere landen (Spanje, Portugal, Zweden en Tsjechië) samen onder de vlag van de pan-Europese samenwerking GÉANT. Voor hun doelgroep, studenten, willen zij een flinke kostenbesparing realiseren op kosten voor mobiele telefonie en data. Dit moet bijdragen aan een impuls aan ‘Het Nieuwe Leren’, waarbij onbeperkte en hoogwaardige toegang tot internet steeds belangrijker is.

Koppeling eigen netwerk
De vijf samenwerkende onderwijsnetwerken willen niet zelf data of telefonie aanbieden, maar vragen aan aanbieders een aantrekkelijk aanbod te doen voor studenten. Een mogelijkheid die zij wel willen onderzoeken is een koppeling aan hun eigen netwerken. Het mobiele netwerk moet dan als aanvulling dienen van het wifi-netwerk Eduroam, dat in 52 verschillende landen door 20 miljoen studenten en onderwijsmedewerkers dagelijks wordt gebruikt.

Aanbod in 2015
SURF wil het gebruik van mobiele technologieën, zoals wifi en 4G onder studenten stimuleren, zodat deze zonder belemmeringen kunnen onderzoeken en studeren. Begin 2015 verwachten de deelnemende partijen een aanbod te kunnen doen aan het onderwijs in hun landen. In Nederland zal dat SURFspot.nl zijn, de ‘not-for-profit’ ICT-webwinkel van SURF voor het hoger onderwijs.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres