Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Hogere defensie-uitgaven goed nieuws voor Nederlands bedrijfsleven

Als defensie hogere uitgaven kan doen, profiteert het bedrijfsleven daar mogelijk van. Doordat dit soort aanbestedingen langere tijd in beslag nemen, verwachten bedrijven nog geen directe toename in overheidsorders.

Vanwege de oorlog in Oekraïne en spanningen met Rusland plannen veel Europese overheden hogere defensie-uitgaven. Damen Shipyards en vrachtwagenfabrikant DAF kunnen als huidige leverancier van de krijgsmacht mogelijk meeprofiteren van deze voornemens.

DAF bereidt zich voor op een grotere vraag naar trucks voor militair gebruikt. De verkoop stijgt momenteel echter nog niet. Bovendien nemen Europese aanbestedingen veel tijd in beslag. De verwachting van DAF is dat processen in de toekomst mogelijk versneld worden.

Nederlandse bedrijven

Damen Shipyards bouwt op dit moment vier fregatten voor de Duitse marine. Ook zij zien nog geen extra orders en ook zij werken met langdurige Europese aanbestedingen. Het Franse Thales, leverancier van bijvoorbeeld radarsystemen, heeft een grote vestiging in Hengelo. Het Nederlandse TenCate levert onder meer beschermende materialen voor militaire kleding.

Extra helmen en vesten

Het Nederlandse EnGarde produceert kogelwerende vesten. Hier is de vraag wel toegenomen, met name doordat journalisten deze vesten nodig hebben. Ook de vraag neer helmen neemt toe, zowel uit Nederland als Duitsland.

Bron: Businessinsider.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link