Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Hogere inkoopkosten werken door in supermarktprijzen

Supermarkten verhogen de prijzen voor champignons. aardbeien en appelsap. Gestegen arbeidskosten. stroprijzen en tegenvallende oogsten zouden hiervoor de aanleiding zijn. meldt het Agrarisch Dagblad.


Supermarkt Jumbo verhoogde de prijs van haar goedkope lijn champignons naar 69 cent vanwege de gestegen kosten voor compost. duurder stro en arbeidskosten.

De prijs voor aardbeien loopt komende week op. nu de telersprijzen opnieuw verhoogd worden. De oorzaak daarvan ligt in het gat tussen de zogenoemde vollegrondsteelt en de kasproductie.

Ook de prijs van appelsap en andere vruchtensappen zal stijgen. Inkopers kopen duurder in vanwege tegenvallende oogsten in Oost-Europa. Door vorst is er een krapte op de markt. die zal tot november doorwerken in de prijzen.

Hoewel telers in de Benelux en Duitsland niet te maken hebben gehad met vorst. viel de oogst toch tegen. Ook handappels worden daardoor duurder. Wanneer de prijzen zullen aantrekken is vooralsnog niet duidelijk.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé: