Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Hoog risico rechtszaak voor aanbesteding vervoer

Bijna een kwart van alle aanbestedingen rondom het vervoer van personen leidt tot een rechtszaak. Dat blijkt onderzoek uitgevoerd door juridisch adviesbureau Corvers Procurement Services.[slide] Het onderzoek is gebaseerd op een analyse van aankondigingscijfers uit TED en aanbestedingsjurisprudentie over geheel 2013. Er waren 57 aanbestedingen rondom het vervoer van personen en veertien rechtszaken in dat jaar. 

“Maar liefst 7,8% van alle aanbestedingsrechtszaken betreft een rechtszaak rondom een aanbesteding van vervoer van personen. En dat terwijl het aandeel aanbestedingen van vervoer van personen slechts zo’n 1,5% van het totaal aantal aanbestedingen betreft,” aldus Stephan Corvers van Corvers Procurement Services. “Bovendien zijn die 24% aan rechtszaken maar het topje van de ijsberg,” zegt Lars Winters van adviesbureau 12-21. “Heel veel zaken komen uiteindelijk niet tot aan de rechter. Er zijn oneindig meer discussies over onduidelijke bestekken dan dat er zaken voor de rechter komen. Dit zorgt niet alleen voor vertragingen en problemen tijdens de aanbesteding. Ook in de uitvoering van de vervoerscontracten zijn er in de praktijk erg veel problemen.”

Hoewel alleen de cijfers van 2013 zijn meegenomen in het onderzoek en rechtszaken vaak over meerdere jaren lopen is er ook gekeken naar het groter geheel. Matty van Sloten van de Aanbestedingsacademie zegt daarover: “Ook als je naar de cijfers van de jaren daarvoor kijkt kom je vergelijkbare resultaten tegen. Er is een duidelijke trend zichtbaar van een hoog risico op rechtszaken bij aanbestedingen over vervoer.”

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link