Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
09
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Hoogeveen wacht onderzoek aanbesteding ijsbaan af

Hoogeveen wacht onderzoek aanbesteding ijsbaan af

De Rekenkamer van Hoogveen zal in de tweede helft van september een onderzoek naar de komst van een kunstijsbaan met zwembad presenteren. De gemeente stemde in juli in met het ambitieuze project waar het bijna 20 miljoen euro aan bijdraagt. Bij de aanbesteding is echter afgesproken dat de bouw pas begint wanneer de financiering volledig rond is.

Het onderzoek van de Rekenkamer focust zich op de gevolgde aanbestedingsprocedure, de informatievoorziening en het financiële plaatje. Het was de bedoeling dat de resultaten op 6-9 gepresenteerd zouden worden, maar voorzitter Elias de Haan liet tegenover het Dagblad van het Noorden (DvhN) weten dat die richtdatum wegens ‘praktische problemen’ niet gehaald gaat worden. De onderzoekers hebben onder meer door de zomervakantie niet alle relevante personen kunnen spreken.

Vertraging
De bedoeling is dat de ijsbaan op 1 januari 2020 in gebruikt wordt genomen. Het DvhN stelt echter dat er grote twijfels zijn of die deadline gehaald gaat worden. Wanneer het onderzoek naar de aanbesteding aantoont dat de bouw inderdaad meer tijd gaat kosten ontstaat er een nieuwe situatie in de gemeenteraad en zal de verantwoordelijke wethouder opnieuw in gesprek met de provincie moeten gaan.

Lopende zaak
De Rekenkamer onderzoekt dit soort zaken normaal gesproken pas achteraf om een reconstructie te maken. Volgens de Haan is deze zaak, waarbij sprake is van een lopend proces, echter niet lastiger. Hij stelt dat het bijvoorbeeld nu “een stuk gemakkelijker is om relevante gegevens en stukken op te vragen dan bij onderzoeken die na een aantal jaar plaatsvinden.”

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.