Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

HP trekt kort geding tegen Politie in

De politie kan de aanbesteding Werkplekapparatuur en gerelateerde Diensten afronden. HP Inc. heeft namelijk het dreigende kort geding ingetrokken. Het bedrijf wilde door middel van een kort geding bezwaar maken tegen de gunning aan Dell. De definitieve gunning wordt nu voorbereid. Dit meldt Dutchitchannel.nl.

Het doel van de aanbesteding is om raamovereenkomsten van minimaal vier jaar te sluiten met meerdere partijen voor het leveren van Werkplekapparatuur en het verrichten van gerelateerde diensten aan de politie. Op 17 november 2015 nodigde de politie via een publicatie op TenderNed marktpartijen uit om deel te nemen aan een marktconsultatie voor de aanbesteding. Zo’n 13 partijen hadden hier schriftelijk op gereageerd.

Bezwaar
De gunning zou uiterlijk 8 november 2016 plaats moeten vinden, maar een aantal partijen hadden bezwaar tegen bepaalde eisen. Dit blijkt uit de vragenronde van eind september. De gunning is daarom vertraagd. Zo was er onder andere bezwaar tegen de thin clients, een computeronderdeel. Niet alle fabrikanten hebben de competentie om de eisen daarvoor waar te maken. Een van de leveranciers wilden daarom een apart perceel voor de thin clients, maar de politie vond dat niet nodig.

HP Inc. kondigt kort geding aan
HP Inc. wilde door middel van een kort geding bezwaar maken tegen de gunning die Dell kreeg voor twee van de vier percelen; hardware voor vaste werkstations en het perceel voor mobiele werkstations. De andere twee percelen gaan over het leveren van beeldschermen en de overige werkapparatuur en diensten. De reden dat HP Inc. bezwaar maakte is, volgens Computable.nl, omdat Dell een nog niet bestaand werkplekapparaat in haar aanbieding had opgevoerd.

Definitieve gunning
Naar verluidt heeft HP Inc. het kort geding een paar dagen voor de zitting ingetrokken. Het is niet bekend waarom. Dit betekent wel dat de politie de definitieve gunning kan geven. Welke bedrijven dat precies zijn, is nog niet bekend. Het derde perceel in de aanbesteding zou voorlopig gegund zijn aan drie partijen: Eizo, Fujitsu en Switch IT. Het vierde perceel zou voorlopig gegund zijn aan Scholten Awater.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres