Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Huawei klaagt VS aan

Huawei is een rechtszaak begonnen tegen de Amerikaanse staat. Aanleiding daarvoor is het besluit van de Amerikaanse overheid om federale organisaties te verbieden producten en diensten van de Chinese telecomreus in te kopen. Volgens het bedrijf zelf is dit verbod ongrondwettelijk.

Volgens Techcrunch is het verbod veelomvattend. Naast het feit dat federale organisaties geen gebruik mogen maken van producten en diensten van Huawei, is hen ook verboden om contracten af te sluiten met aannemers die samenwerken met het Chinese bedrijf. Daarnaast mogen ze geen leningen geven die gebruikt zullen worden om Huawei-producten in te kopen.

Spioneren
De VS probeert al langer bedrijven en andere regeringen te overtuigen om geen zaken te doen met Huawei. De Amerikanen beschuldigen het Chinese bedrijf ervan haar technologie te gebruiken om te spioneren, waardoor het een gevaar zou zijn voor de nationale veiligheid. Amerikaanse bondgenoten twijfelen hierdoor of Huawei bijvoorbeeld toegelaten mag worden bij de aanbesteding van de bouw van het 5G-netwerk.

Bewijs
Huawei verdedigde zich tegen deze beschuldigingen op de persconferentie naar aanleiding van de rechtszaak. Voorzitter Guo Ping liet weten dat het bedrijf nog nooit ‘achterdeurtjes’ voor spionage in haar apparatuur heeft geïnstalleerd en dat het ook nooit iemand heeft toegelaten om zoiets te doen. Volgens Ping heeft Huawei al 30 jaar een solide reputatie op het gebied van veiligheid, en heeft de Amerikaanse regering nooit bewijs geleverd voor haar aantijgingen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres