Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
11
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Huges ontkent betrokkenheid fraude aanbesteding Limburg

Voormalig NS-topman Timo Huges blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft gehad met de fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van omkoping, valsheid in geschrifte en schending van het ambtsgeheim, meldt RTL Z.

Huges was tussen 2013 en 2015 directeur van de NS en zou hebben meegewerkt aan het beïnvloeden van de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. De aanbesteding heeft een waarde van zo’n 2 miljard euro en werd in eerste instantie gewonnen door NS-dochter Abellio. Abellio zou vijftien jaar lang alle vervoer per bus en stoptrein in Limburg mogen gaan verzorgen.

Bedrijfsgeheimen
Maar de aanbesteding bleek dus niet eerlijk te zijn verlopen. Abellio had René de Beer, oud-directeur van concurrent Veolia, ingehuurd. De Beer zou bedrijfsgeheimen van Veolia aan de NS-dochter hebben doorgespeeld, waardoor Abellio een voorsprong had.

Arriva
De zaak kwam aan het licht nadat NS zelf onregelmatigheden had ontdekt. De opdracht is uiteindelijk naar Arriva gegaan, die tweede was gewonnen in de aanbestedingsprocedure.

Valsheid in geschrifte
Op valsheid in geschrifte staat een maximumstraf van zes jaar. Als Huges meerde keren valsheid in geschrifte heeft gepleegd, waar hij door het OM van verdacht wordt, kan daar nog eens twee jaar bijkomen. Het OM eist daarnaast nog boetes, oplopend van tot 820.000 euro per keer.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.