Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ICT-aanbesteding Groningen gaat ondanks negatief advies door

Ondanks de vele waarschuwingen die gemeente Groningen kreeg, wordt de ICT-aanbesteding niet nog een keer getoetst door Bureau ICT-Toetsing (BIT). Het college van B en W vindt dat namelijk niet nodig. Hiermee wordt het advies van de gemeenteraad en de zorgen die de oppositie heeft geuit, genegeerd. Dat meldt Gemeente.nu.

Het gaat om een aanbesteding van ICT-diensten voor digitale werkplekken, netwerk en telefonie, applicatiebeheer, de hosting en gebruikersondersteuning. De geschatte waarde ligt rond de 66 miljoen euro en de aanbesteding heeft een looptijd van zes tot tien jaar. Het is de bedoeling dat hiermee 4,5 miljoen euro per jaar bespaard wordt. Volgens wethouder Ton Schroor levert het ook een betere kwaliteit en meer ruimte voor innovatie op.

Kwaliteit neemt af, kosten nemen toe
Het OR van de gemeente en 65 ICT-medewerkers, die ook hun baan zullen verliezen hierdoor, hebben de gemeente laten weten dat de uitbesteding juist ten koste gaat van de huidige ICT-kwaliteit. Diverse experts hebben daarnaast hun zorgen geuit dat de kosten juist toenemen. Dit blijkt ook uit een economische analyse die dr. Anne Rainville heeft gemaakt. De aanbesteding beperkt namelijk de marktconcurrentie en dat resulteert in hogere kosten en meer risico’s.

Coalitie ziet voordelen
Toch wordt de aanbesteding niet nog een keer getoetst. De motie die de oppositie vorige week indiende, kreeg onvoldoende steun. De coalitiepartijen zien namelijk alleen maar voordelen voor de uitbesteding van de ICT. Wethouder Schroor laat wel weten dat het hele traject wordt gevolgd door onafhankelijke bureaus, juist omdat de gemeente weet dat er risico’s zijn.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres