Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ICT-bedrijf daagt DNB voor de rechter

Het ICT-bedrijf Comparex heeft een kort geding aangespannen tegen De Nederlandsche Bank (DNB). De aanbesteding van een ICT-opdracht, ter waarde van 100 miljoen euro, zou onjuist zijn verlopen. “De inschrijving voldoet niet aan de Aanbestedingswet 2012 en leidt niet tot gunning aan de beste inschrijving”, schrijft Het Parool naar aanleiding van de dagvaarding.

De aanbesteding is volgens Comparex onduidelijk, niet eenduidig en voldoet niet aan de beginselen van transparantie en gelijke behandeling. Het Amsterdamse ICT-bedrijf plaatste al tijdens de inschrijvingsperiode kanttekeningen bij de procedure. Comparex eist in het kort geding dat de aanbestedingsvoorwaarden worden aangepast en dat een heraanbesteding wordt uitgeschreven.

Software
De aanbesteding, waar de rechtszaak over gaat, betreft de ontwikkeling en onderhoud van software die ook door andere Europese centrale banken zal worden gebruikt. De aanbesteding sloot op 3 maart. Zowel de DNB als Comparex zijn niet bereid om commentaar te geven.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres