Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ING behoudt de Belastingdienst als grote klant, ondanks witwasschandaal

ING mag nog zeker tot en met 2024 het betalingsverkeer van de Belastingdienst blijven verzorgen. Volgens The Post Online verlengt minister Wopke Hoekstra (Financiën) het contract met de bank, dat in 2022 afloopt, met twee jaar. Deze verlening vindt plaats in verband met een aantal verandertrajecten dat de fiscus heeft lopen.

Naast het betalingsverkeer van de Belastingdienst wordt ook het internationale betalingsverkeer van het ministerie van Buitenlandse Zaken met twee jaar verlengd. Bij het contract met ING, dat nu doorloopt tot januari 2023, zijn ongeveer 70.000 transacties per jaar betrokken.

Aanbesteding nieuwe huisbankier

Als huisbankier voor de Rijksoverheid handelt ING jaarlijks zo’n 40 miljoen transactief af, zoals het innen van verkeersboetes en de uitbetaling van studieleningen. Met 262 miljoen in- en uitgaande betalingen per jaar is het contract met de fiscus veel groter. Eerder dit jaar besloot Hoekstra het contract met ING als huisbankier van de Rijksoverheid niet automatisch te verlengen na volgend jaar. Vanwege de grote schikking die ING trof met justitie, aangezien de bank te weinig te deed om witwaspraktijken door klanten tegen te gaan, komt er voor die opdracht een nieuwe aanbesteding. Het staat ING wel vrij om opnieuw mee te dingen naar deze aanbesteding. Europese regels creëren geen ruimte voor uitsluiting van de bank in verband met de witwasschikking. Hoekstra kondigde eind maart wel aan hij dat onderzoekt of uitsluiting op grond van een ‘ernstige beroepsfout’ bij toekomstige aanbestedingen mogelijk is.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link