Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
08
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Inkoop jeugdhulp goed geregeld door i-Sociaal Domein

De standaardisering van inkoop van jeugdhulp en WMO is in de regio Den Helder goed geregeld. Dat zegt de gemeente zelf. Dit komt onder andere door het gebruik van Programma i-Sociaal Domein, dat zorgaanbieders en gemeenten met elkaar verbindt.Dat meldt Den Helder Actueel.

i-Sociaal Domein is een ondersteunende organisatie die gemeenten en aanbieders hulp biedt bij de samenwerking. Het belangrijkste doel van het programma is om het gebruik van standaarden en informatie-uitwisseling tussen gemeenten en zorgaanbieders te bevorderen. i-Sociaal Domein beheert de standaarden niet zelf, dat wordt gedaan door VENECO en inlichtingenbureaus van gemeenten. Ook hebben ze geen eigen software. Ze werken echt alleen als ondersteuning en begeleiden gemeenten en aanbieders daar waar het nodig is.

Voordeel
Het voordeel van i-Sociaal Domein is dat er minder diversiteit is in de manier waarop gemeenten en zorgaanbieders informatie met elkaar uitwisselen. Dat zorgt weer voor minder administratieve lasten.

Regio Den Helder
i-Sociaal Domein heeft in beeld gebracht in hoeverre gemeenten het programma toepassen. Daaruit blijkt dat ruim 80 procent de standaarden consistent toepast, ook in de regio Den Helder. De regio scoorde een B, wat staat voor 70-80 procent.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.