Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

“Inkoop jeugdzorg slecht geregeld”

De problemen in de jeugdzorg zijn te wijten aan het systeem en de manier waarop de inkoop van zorg is geregeld. Gemeenten en cliënten hebben mede hierdoor te maken met een overschot aan regels en bureaucratie. Zo stelt Tweede Kamerlid René Peters (CDA).

Peters uitte zijn kritiek tijdens een thema-avond over jeugdzorg in Emmen, waar hij als panellid aanwezig was, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Peters geeft aan dat er rondom gezinnen soms wel 16 hulpverleners worden betrokken. Dat betekent volgens hem dat er heel veel geld naar jeugdzorg gaat dat beter besteed kan worden, bijvoorbeeld aan het “in orde brengen van het gezin en de financiën.”

Convenant
Peters’ woorden zijn in het bijzonder relevant voor Drenthe, waar 10% van de jongeren in aanraking komt met jeugdzorg. Dat is een van de hoogste percentages in Nederland en veel gemeenten in de provincie kampen met grote tekorten. Vorige maand hebben twaalf Drentse gemeenten dan een convenant getekend met de vijf grootste aanbieders van jeugdzorg om te kijken hoe de zorg beter en goedkoper geleverd kan worden.

Misbruik
Wethouder Robert Kleine, eveneens aanwezig op de thema-avond, denkt dat het meer betrekken van families bij jeugdhulp en preventie een stap richting verbetering kan zijn. Tegelijkertijd benadrukt hij dat ook daarin doorgeschoten kan worden met onnodig geld uitgeven. Bovendien stelt hij dat regels nodig zijn om misbruik te voorkomen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link