Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
02
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Inkoop
Soort:

“Inkoop jeugdzorg slecht geregeld”

“Inkoop jeugdzorg slecht geregeld”

De problemen in de jeugdzorg zijn te wijten aan het systeem en de manier waarop de inkoop van zorg is geregeld. Gemeenten en cliënten hebben mede hierdoor te maken met een overschot aan regels en bureaucratie. Zo stelt Tweede Kamerlid René Peters (CDA).

Peters uitte zijn kritiek tijdens een thema-avond over jeugdzorg in Emmen, waar hij als panellid aanwezig was, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Peters geeft aan dat er rondom gezinnen soms wel 16 hulpverleners worden betrokken. Dat betekent volgens hem dat er heel veel geld naar jeugdzorg gaat dat beter besteed kan worden, bijvoorbeeld aan het “in orde brengen van het gezin en de financiën.”

Convenant
Peters’ woorden zijn in het bijzonder relevant voor Drenthe, waar 10% van de jongeren in aanraking komt met jeugdzorg. Dat is een van de hoogste percentages in Nederland en veel gemeenten in de provincie kampen met grote tekorten. Vorige maand hebben twaalf Drentse gemeenten dan een convenant getekend met de vijf grootste aanbieders van jeugdzorg om te kijken hoe de zorg beter en goedkoper geleverd kan worden.

Misbruik
Wethouder Robert Kleine, eveneens aanwezig op de thema-avond, denkt dat het meer betrekken van families bij jeugdhulp en preventie een stap richting verbetering kan zijn. Tegelijkertijd benadrukt hij dat ook daarin doorgeschoten kan worden met onnodig geld uitgeven. Bovendien stelt hij dat regels nodig zijn om misbruik te voorkomen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.