Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoop van fusie Nuon en Essent gunstig voor consument

Nuon en Essent hebben op een persconferentie de plannen bekend gemaakt om te gaan fuseren. Door het samengaan van de twee energiebedrijven moet er ??n bedrijf ontstaan met vijf miljoen klanten. een omzet van twaalf miljard euro en twintigduizend werknemers. In totaal zullen er ruim dertienhonderd banen verloren gaan. Dit is kosten besparend. maar de echte winst moet geboekt worden door de inkoopafdeling.

Topmannen Michiel Boersma van Essent en Ludo van Halteren van Nuon schoven gisterenavond aan tafel bij het televisieprogramma Pauw en Witteman. Boersma – die de nieuwe fusie leiding zal geven – berekende daarin voor wat de consument zal merken van de fusie. Naast een logische naamswijziging zal de positie van het energiebedrijf op de inkoopmarkt sterker worden. Op de Europese markt zullen ze stijgen naar de achtste plaats. waardoor de onderhandelingspositie veel sterker is.

Op slechts dertig procent van de energierekeningen hebben de bedrijven zelf invloed. de grote inkoop. In de toekomst wil het nieuwe fusieconcern de positie in de markt daardoor nog meer versterker. waardoor ze zelfs naar plaats vijf of zes in de Europese markt kunnen komen. De verwachting van de twee topmannen is dat het hele proces nog zeker acht maanden in beslag zal nemen. Zo moeten de aandeelhouders en de Nederlandse Mededingingsautoriteit nog akkoord gaan met de plannen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link