Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
12
14
Koen Bugter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Inkoop zorg voor 2015 is afgerond

Vrijwel alle contracten voor volgend jaar in de zorg zijn rond. Dat zegt Staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid. De aangeboden zorg zal zijn op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Vorige week werd bekend dat de contracten tussen gemeenten en aanbieders van jeugdhulp gereed zijn.

De inkoop van Dagbesteding, Begeleiding, Cliëntondersteuning en Beschermd wonen zijn nu dus afgerond. Gemeenten en aanbieders zetten in een aantal gevallen nog wat puntjes op de i voordat zij het inkoopcontract formeel kunnen ondertekenen. Dit geldt bijvoorbeeld voor Beschermd wonen.

Nog veel werk
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten zegt over de contractonderhandelingen in een verklaring: “In korte tijd is veel werk verzet, door gemeenten en aanbieders, met medewerking van cliëntenorganisaties: dit onder grote tijdsdruk. De VNG constateert dat er nog veel werk te doen is, maar het op tijd gereedkomen van inkoop geeft vertrouwen.”

Koen Bugter
Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever en redacteur voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder Avro, BNN en KRO-NCRV. Voor aanbestedingscafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. U kunt hem mailen via: koen@aanbestedingscafe.nl en volgen via twitter: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.