Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopbeleid beperkt Europese bedrijven bij het behalen van technologievoordelen

47% van de IT-beslissers denkt dat de zakelijke langetermijndoelstellingen en best practice van hun bedrijf gehinderd worden door inflexibele inkoopprocessen in Europese bestuurskamers. Onafhankelijk pan-Europees onderzoek in opdracht van Unisys. de wereldwijde IT-diensten- en technologieleverancier. toont aan dat korte terugverdientijden en lijsten met IT-voorkeursleveranciers steeds meer invloed krijgen bij het specificeren van belangrijke technologiekeuzes. wat ten koste gaat van prestaties en geschiktheid voor het doel. Dit leidt tot een potentieel conflict tussen de bedrijfspraktijk en zakelijk voordeel.

Volgens het onderzoek onder 250 CIO’s en IT-directeuren is het voldoen aan budgettaire eisen de meeste invloedrijke factor bij het implementeren van IT-systemen. waarbij kwartaalbudgettering voor de korte termijn het wint van zakelijk voordeel op de lange termijn. 25% van de onderzochte bedrijven gaf toe dat zij het grootste deel van het budget spenderen aan ‘business as usual’-technologie. waarmee het bedrijf draaiende blijft. in plaats van dat het groeit.

Het gebrek aan diversiteit in IT-leveranciers. dat door het onderzoek wordt onderstreept. betekent dat nieuwe en innovatieve idee?n niet doordringen in bedrijven via nieuwe technologie?n of bedrijven. Zo bevestigt 43% van de respondenten dat hun bedrijven de voorkeur geven aan bestaande relaties boven andere IT-leveranciers. ondanks het feit dat 29% procent denkt dat dit hen beperkt in het zakendoen en nog eens 24% niet gelooft dat het bijdraagt aan de langetermijndoelstelling. In het algemeen is er een flinke drempel voor het veranderen van bestaande processen. doordat 46% van de bedrijven zegt dat het toevoegen van een nieuwe IT-leverancier aan de voorkeurslijst redelijk tot erg lastig was in de bestaande zakelijke praktijk.

“Verstandig investeren in hard- en software is belangrijker dan ooit. Toch lopen IT-systemen gevaar omdat inflexibele inkoopregelingen prevaleren boven de technologie-eisen van een bedrijf”. zegt Steve Rawsthorn. Vice President of Marketing bij Unisys Systems & Technology EMEA. “Dit is zorgelijk voor bedrijven die al onder druk staan om concrete return on investment aan te tonen. Het kiezen van de juiste technologie moet voor een IT-directeur of CIO geen probleem zijn. Het is immers veel moeilijker en kostbaarder om de explosie van bijvoorbeeld applicaties en servers te beheren. die wordt veroorzaakt door een inflexibel of kortzichtig inkoopbeleid. Bedrijven lopen het gevaar dat de balans tussen risico en innovatie zoek raakt. waardoor de zakelijke prestaties op de lange termijn in het gedrang kunnen komen.”

Over het Unisys-onderzoek – methodologie Er vonden telefonische interviews plaats met 250 CIO’s en CMO’s of hun vervangers in het Verenigd Koninkrijk. Frankrijk. Duitsland. Itali?. Spanje. Portugal en de Benelux. Alle ge?nterviewden zijn actief bij organisaties met meer dan 500 werknemers. Het onderzoek werd in het vierde kwartaal van 2004 uitgevoerd door Taylor Nelson Sofres (TNS).

Bron: persbericht Unisys

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link