Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopkorting verdwijnt vaak in zak apotheker

De ongeveer 800 miljoen euro aan kortingen en bonussen bij de inkoop van geneesmiddelen zou grotendeels in de zak van apothekers belanden. Zorgverzekeraar Menzis wil nu dat inkoop bij de apothekers wordt weggehaald.Menzis wil dat inkoop bij een onafhankelijke instantie wordt ondergebracht. zodat kortingen aan de klant worden doorberekend. Apothekers zeggen dat ze de bonussen nodig hebben om de kosten te kunnen dekken.

‘Het rapport maakt duidelijk dat er ondanks afspraken met de minister nog veel inkoopvoordelen bij de apotheker terechtkomen.” zegt Tom Dalinghuis van Zorgverzekeraars Nederland. "Dat geld hoort bij de consument terecht te komen."

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link