Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopmanagersindex laagste in dertig maanden

De Nederlandse inkoopmanagersindex heeft haar laagste stand in dertig maanden bereikt. In februari daalde de NEVI DPA PMI naar 51.9. tegenover 53.1 in januari.De indexscore duidt op een zeer bescheiden groei van de industriële sector. De oorzaak hiervan ligt in ondermeer de kleinste toename van nieuwe orders in drieëndertig maanden. De binnenlandse groei was verwaarloosbaar en het aantal ontvangen nieuwe orders uit het buitenland kende een kleine toename.

De productieomvang bleef groeien. echter in de kleinste mate sinds juni 2005. Voor de zesde opeenvolgende maand daalde de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk. De toename hiervan was bovendien het grootst in de afgelopen drieënzestig maanden. Ook de groei van de personeelsbestanden was in februari marginaal en het kleinst in twee jaar.

In februari breidden de productiebedrijven hun inkoopactiviteiten opnieuw uit. Deze groei was de laagste sinds augustus 2005. De voorraad ingekocht materiaal daalde voor de zevende achtereenvolgende maand. Ook de voorraad gereed product daalde. zij het in geringe mate. De gemiddelde levertijden bleven fors toenemen.

Panelleden noteerden opnieuw een grote stijging van hun gemiddelde kosten. De gemiddelde verkoopprijsinflatie steeg in februari minder snel. maar nog steeds flink.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link