Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkoopmanagersindex laagste in drie maanden

De NEVI DPA Purchasing Managers’ Index is in augustus gedaald naar 56.2. Dat is twee punten lager dan in juli en het laagste cijfer in drie maanden. Een index boven de vijftig wijst niettemin op groei.


In augustus nam de productie wederom toe. net als het aantal nieuwe orders. De hoeveelheid onvoltooid of niet uitgevoerd werk steeg eveneens. hoewel bescheiden.

De Nederlandse productiebedrijven schroefden hun inkoopactiviteit opnieuw op. Toch daalde de voorraad ingekocht materiaal voor het eerst in zes maanden.

De voorraden gereed product kenden in augustus een kleine slinking. De levertijden werden opnieuw langer. hoewel de toename het kleinst van de afgelopen zeven maanden was.

De inkoopinflatie bleef in augustus hoog. Het tempo van de inflatie daalde echter opnieuw na de piekwaarde in juni. De verkoopprijzen stegen sterk. hoewel minder sterk dan in de afgelopen negentien maanden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link