Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkopen bij Defensie na ramp vlucht MH17

De ramp met vlucht MH17 zorgde in de zomer van 2014 voor een shock in Nederland. [slide]Crispijn Beijer (DPA Procurement) was op dit moment nauw betrokken bij de inkoop van de communicatiemiddelen van Defensie. “Op dat moment komt de opdracht onverwacht en moet je gelijk aan de slag”, aldus Beijer in gesprek met InkopersCafe.nl.

Beijer zocht als inkoper naar een goede balans tussen rechtmatigheid en doelmatigheid. “Op het moment dat je met een ramp te maken hebt, krijg je een opdracht en die moet de volgende dag al geleverd worden. Je moet op dat moment direct handelen, zonder de wet- en regelgeving uit het oog te verliezen.”

Werken met raamcontracten
Beijer moest hard aan de slag om alle communicatiemiddelen snel geleverd te krijgen: “Alle apparatuur moest de volgende dag binnen zijn, een paar dagen later leveren was geen optie. Dan heb je geen tijd om de opdracht aan te besteden, maar werk je met de leveranciers waar je al een goede relatie en een raamcontract mee hebt. Zij hebben er alles aan gedaan om op korte termijn te leveren.”

Diepe indruk
Beijer mag van zijn opdrachtgever niet teveel uitwijden over zijn werkzaamheden en de procedures. Hij geeft wel aan dat het een diepe indruk op hem heeft gemaakt. “Ik ben echt trots op de bijdrage die ik mocht leveren aan een van de meest impactvolle gebeurtenissen in Nederland”, aldus Beijer. Voor zijn bijdrage heeft Beijer een onderscheiding van de Nederlandse regering ontvangen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (2)

Nancy van Bemmel 20 januari 2015 14:35 uur

Beste Ron, Bedankt voor de oplettendheid. Wij hebben deze, inderdaad onhandige, zinsopbouw over het hoofd gezien. Bij deze is dat gecorrigeerd.

aanbestedingscafe gebruiker 20 januari 2015 13:01 uur

de zinsnede "Op dat moment komt de opdracht uit de lucht vallen" vind ik gezien de relatie met de ramp ongelukkig gekozen! Ron Paardekooper

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres