Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wat een inkoper moet weten over integriteit

Het bedrijf van je buurman laten meedoen in een aanbesteding; tijdens de ‘derde helft’ met teamgenoten een lastig aanbestedingstraject bespreken; een wel heel ruim aangeklede borrel aan het eind van een bijeenkomst met klanten. Iedere inkoper loopt in zijn dagelijks werk weleens tegen integriteitsdilemma’s aan. Hoe maak je dit onderwerp bespreekbaar in je team?

Inkopers moeten integer te werk gaan en alle aanbieders een eerlijke kans gunnen. Ze zouden geen geschenken moeten aannemen van leveranciers of anderszins de schijn van belangenverstrengeling moeten wekken. En natuurlijk moeten inschrijvers op een offerte of aanbesteding erop kunnen vertrouwen dat vertrouwelijke informatie geheim blijft. Tegelijkertijd moeten inkopers in staat zijn een goede aanbesteding op te stellen. Doet jouw bedrijf of organisatie er alles aan om een faire concurrentie tussen marktpartijen te bewerkstelligen en ervoor te zorgen dat niemand (onbedoeld) bevoordeeld wordt? Om houvast te bieden, hebben de meeste organisaties een gedrags- of integriteitscode ontwikkeld.

NEVI heeft een whitepaper gepubliceerd over integer handelen. Hoe maak je dit onderwerp bespreekbaar in je team? Deze whitepaper geeft je inzichten en tips.

Download de whitepaper hier.

Ook interessant: de NEVI Gedragscode.  

 

Nevi is premium partner van AanbestedingsCafe.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres