Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Inkopers duur uit met Software Assurance'

Het Software Assurance abonnement van Microsoft bespaart organisaties geen geld. Dat komt naar voren in een onderzoek onder it-inkopers door Forrest Research.Met Software Assurance (SA) introduceerde Microsoft een bedrijfsabonnement dat voorziet in updates. ondersteuning en hulpmiddelen voor trainingen. Een belangrijke reden om voor SA te kiezen waren de upgrades van software. zoals van Windows XP naar Vista. Volgens inkopers houdt Microsoft zich echter niet aan een vast patroon voor upgrades.

Daardoor kan SA meer kosten dan het eenvoudig aanschaffen van nieuwe pakketten. stelt Forrester. Als er vier jaar tussen het uitbrengen van een upgrade zit. berekende Forrester. is SA 16 procent duurder dan het aanschaffen van een nieuwe desktop-licentie.

Forrester oordeelt dat ‘de onzekerheid over het verschijnen van nieuwe versies van producten het inkopers moeilijk maakt om een driejarig SA-contract opnieuw te rechtvaardigen’. Forrester adviseert om met Microsoft te onderhandelen voor betere voorwaarden en voor een korting tussen de zeven en vijftien procent.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link