Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Inkopers politie opnieuw in de fout

Inkopers van de politie geven leveranciers van portofoons geen gelijke kansen voor een mega-order van minimaal 10 miljoen euro. Zij negeren hiermee de wens van minister Opstelten[slide]  van Veiligheid en Justitie. Hij wil juist dat meerdere leveranciers een kans wordt geboden.

Eerder was er al ophef over corruptie bij de aanschaf van politieauto’s. Drie dagen nadat Opstelten had ingegrepen bij de afdeling inkoop, maakten medewerkers duidelijk op dezelfde manier door te gaan. Zo meldt De Telegraaf.

Het zou dit keer misgegaan zijn bij een grote aanbesteding voor 40.000 portofoons. Verkopers van deze apparatuur vertellen De Telegraaf dat ze constateerden dat het bestek voor de miljoenenorder naar producent Motorola is toegeschreven. De concurrenten deden al voor de start van de aanbesteding niet werkelijk mee, doordat de politie alle 40.000 apparaten bij dezelfde producent wil afnemen.

Het advies van de commissie-Schouten en Telgen wordt met deze werkwijze in deze aanbesteding door de inkopers van de politie genegeerd. Op verzoek van Opstelten onderzochten Schouten en Telgen wat er misging bij de aankoop van de auto’s. Een belangrijk advies is dat er niet moet worden aangestuurd op één leverancier. Orders kunnen beter gesplitst worden, zodat zo veel mogelijk partijen mee dingen naar de order. Dit zorgt voor meer concurrentie.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link