Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Innogy trekt bezwaar tegen gunning windpark in

De aanleg van het offshorewindpark Hollandse kust (zuid) is een stapje dichterbij gekomen. Vorig jaar werd de aanbestedingsprocedure gewonnen door Vattenfall, maar de bouw liep vertraging op nadat ‘verliezers’ Innogy en het consortium Witwind bezwaar tegen de gunning maakten. Innogy heeft nu besloten haar bezwaar in te trekken.

Aanleiding voor de bezwaarprocedure was een gebrek aan inzicht in de redenen voor de winst van Vattenfall. Volgens energiewebsite Energeia hebben de verliezende partijen daar inmiddels meer informatie gekregen over de motivering van de gunning en de toekenning van punten. Dat zou voor Innogy voldoende reden zijn geweest om haar bezwaar in te trekken.

Verbeteringen
Innogy heeft tegenover Energeia bovendien laten weten dat de overheid heeft toegezegd aan de slag te gaan met verbeteringen van het selectie- en informatievoorzieningsproces. Zo “wordt het in het vervolg voor iedereen vooraf duidelijk op welke manier een winnaar wordt aangewezen.”

Vakantie
Hiermee is de controverse rond de aanbesteding van het eerste offshorewindpark dat subsiedeloos gebouwd en geëxploiteerd gaat worden nog niet voorbij. Het consortium Witwind (Eneco, Van Oord en Mitsubishi) beraadt zich nog op vervolgstappen. “Vanwege de vakantie en de afstemming binnen het consortium kan dat nog even duren”, zo laat een woordvoerder aan Energeia weten.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres