Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
08
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Innogy trekt bezwaar tegen gunning windpark in

Innogy trekt bezwaar tegen gunning windpark in

De aanleg van het offshorewindpark Hollandse kust (zuid) is een stapje dichterbij gekomen. Vorig jaar werd de aanbestedingsprocedure gewonnen door Vattenfall, maar de bouw liep vertraging op nadat ‘verliezers’ Innogy en het consortium Witwind bezwaar tegen de gunning maakten. Innogy heeft nu besloten haar bezwaar in te trekken.

Aanleiding voor de bezwaarprocedure was een gebrek aan inzicht in de redenen voor de winst van Vattenfall. Volgens energiewebsite Energeia hebben de verliezende partijen daar inmiddels meer informatie gekregen over de motivering van de gunning en de toekenning van punten. Dat zou voor Innogy voldoende reden zijn geweest om haar bezwaar in te trekken.

Verbeteringen
Innogy heeft tegenover Energeia bovendien laten weten dat de overheid heeft toegezegd aan de slag te gaan met verbeteringen van het selectie- en informatievoorzieningsproces. Zo “wordt het in het vervolg voor iedereen vooraf duidelijk op welke manier een winnaar wordt aangewezen.”

Vakantie
Hiermee is de controverse rond de aanbesteding van het eerste offshorewindpark dat subsiedeloos gebouwd en geëxploiteerd gaat worden nog niet voorbij. Het consortium Witwind (Eneco, Van Oord en Mitsubishi) beraadt zich nog op vervolgstappen. “Vanwege de vakantie en de afstemming binnen het consortium kan dat nog even duren”, zo laat een woordvoerder aan Energeia weten.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.