Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Integrale facilitaire dienstverleningsmarkt groeit verder

Jaarlijks maakt Significant een analyse van de relevante ontwikkelingen op het gebied van het integraal uitbesteden van facilitaire diensten. Net als in voorgaande jaren zag men een groei van de markt. dit keer met ongeveer 50%. Significant verwacht dat deze groei zich de komende jaren zal blijven voortzetten.

Deze enorme groei dwingt de leveranciersmarkt volwassen te worden en opdrachtgevers actief te sturen. Integrale uitbesteding van facilitaire dienstverlening blijkt niet meer vanzelfsprekend een `strategische’ dienst te zijn. maar een gewone commodity. De dienstverleners moeten hier op passende wijze op reageren willen ze hun marktpositie behouden of uitbreiden: een goede voedingsbodem voor een kwalitatieve ontwikkeling aan de aanbiederszijde.“Met het volwassen worden van de markt worden ook meteen de manco’s bij opdrachtgevers en opdrachtnemers zichtbaar. Opdrachtnemers zijn nog te veel op uitvoering alleen gericht en nog onvoldoende in staat om hun klanten echt teontlasten. Opdrachtgevers zijn nog onvoldoende kritisch in de aansturing van de dienstverleners. Constructies waarin goede financiele prikkels zijn ingebouwd en waarmee leveranciers worden aangezet tot structurele verbeteringen staan nog in de kinderschoenen”. aldus Richard Lennartz. manager bij Significant.

Belangrijkste trends voor de komende jaren zijn: integrale uitbesteding van alle ondersteunende diensten (facilitair. HRM. ICT. financieel administratief) aan ??n en dezelfde leverancier. geografische expansie (van nationaal naar Europees en zelfs globale uitbesteding) en toenemende belangstelling vanuit de overheid voor uitbesteding van deze vorm van dienstverlening.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres