Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
12
16
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

J.P van Eesteren doet hele renovatie Huis ten Bosch

Bouwbedrijf J.P van Eesteren gaat de hele renovatie van het paleis Huis ten Bosch doen. Eerder had het bedrijf al de opdracht gekregen voor de eerste fase: sloop- en demontagewerk, zoals het weghalen van oude leidingen, plafonds en sanitair. Zo meldt Rijksoverheid.

De tweede fase is gelijk ook de grootste fase en bestaat uit de bouwkundige restauratie van het paleis en het aanleggen van nieuwe installaties zoals elektra, water en klimaat. Ook worden er in de tweede fase liften en een keuken aangelegd. In totaal kost de renovatie van paleis Huis ten Bosch maximaal 59 miljoen euro.

Geen openbare aanbesteding
De renovatie van het paleis was niet geschikt voor een openbare aanbesteding. De details over de beveiliging en over de inrichting als werk-woonpaleis van het koninklijke gezin mogen niet openbaar zijn. Daarom hebben deskundigen van het Rijksvastgoedbedrijf gezocht naar de meest geschikte aannemer. Dit werd gedaan op basis van de beschikbare gegevens.

Binnenhof
Niet alleen Huis ten Bosch, maar ook het Binnenhof kan niet openbaar worden aanbesteed. Het Binnenhof moet ook gerenoveerd worden, maar de geplande renovatie is officieel geheim verklaard. Minister Stef Blok van Wonen heeft daarvoor gekozen om de veiligheid van het Binnenhof te kunnen garanderen. Een openbare aanbesteding zou betekenen dat informatie over de beveiliging of installaties publiek zou worden. Dat zou het Binnenhof kwetsbaar maken.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.