Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

J.P van Eesteren doet hele renovatie Huis ten Bosch

Bouwbedrijf J.P van Eesteren gaat de hele renovatie van het paleis Huis ten Bosch doen. Eerder had het bedrijf al de opdracht gekregen voor de eerste fase: sloop- en demontagewerk, zoals het weghalen van oude leidingen, plafonds en sanitair. Zo meldt Rijksoverheid.

De tweede fase is gelijk ook de grootste fase en bestaat uit de bouwkundige restauratie van het paleis en het aanleggen van nieuwe installaties zoals elektra, water en klimaat. Ook worden er in de tweede fase liften en een keuken aangelegd. In totaal kost de renovatie van paleis Huis ten Bosch maximaal 59 miljoen euro.

Geen openbare aanbesteding
De renovatie van het paleis was niet geschikt voor een openbare aanbesteding. De details over de beveiliging en over de inrichting als werk-woonpaleis van het koninklijke gezin mogen niet openbaar zijn. Daarom hebben deskundigen van het Rijksvastgoedbedrijf gezocht naar de meest geschikte aannemer. Dit werd gedaan op basis van de beschikbare gegevens.

Binnenhof
Niet alleen Huis ten Bosch, maar ook het Binnenhof kan niet openbaar worden aanbesteed. Het Binnenhof moet ook gerenoveerd worden, maar de geplande renovatie is officieel geheim verklaard. Minister Stef Blok van Wonen heeft daarvoor gekozen om de veiligheid van het Binnenhof te kunnen garanderen. Een openbare aanbesteding zou betekenen dat informatie over de beveiliging of installaties publiek zou worden. Dat zou het Binnenhof kwetsbaar maken.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres