Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Jaarlijks 1,5 miljoen euro naar vervolgprogramma Beter Aanbesteden

Het kabinet stelt jaarlijks 1,5 miljoen euro beschikbaar voor het vervolgprogramma Beter Aanbesteden, voor de periode 2021-2024. Het programma moet zorgen voor meer kennis, kunde en vertrouwen bij ondernemers en aanbestedende diensten.

Het nieuwe programma Beter Aanbesteden volgt op de eerste Actieagenda Beter Aanbesteden, uit 2018 en 2019. Het Rijk werkt samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en VNO-NCW/MKB om het programma uit te zetten. Met het geld wordt onder andere een programmateam bij PIANOo opgezet. Dat laat demissionair staatssecretaris van Economische Zaken, Mona Keijzer, afgelopen week weten aan de Tweede Kamer.

Kennissessies

Het programma Beter Aanbesteden zal overheden en ondernemers gaan voorlichten over aanbesteden, via marktdagen en kennissessies. “Daarin komen onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor het bevorderen van de dialoog met ondernemers, het bevorderen van kansen voor het mkb en het stimuleren van innovaties. Denk daarbij aan inbesteden versus uitbesteden, clusteren versus splitsen van opdrachten en het inzetten van innovatiegerichte inkoopprocedures”, schrijft Keijzer. Ook wordt tijdens de kennissessies de verbinding gelegd tussen aanbesteden en maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI).

Professionalisering van de aanbestedingspraktijk en dialoog tussen ondernemers en aanbestedende diensten, zijn ook onderdeel van het programma Beter Aanbesteden. Daarmee moet het programma ook bijdragen aan het verbeteren van de rechtsbescherming bij aanbesteden.

Inkoopvolume

De staatssecretaris onderstreept het belang van goed aanbesteden en haalt daarbij recent onderzoek van Significant Synergy aan. Daaruit blijkt dat het aantal aanbestedingen sinds 2018 is gestegen. Ook valt het inkoopvolume hoger uit dan gedacht (86,1 miljoen euro) en gaat twee derde van de aanbestedingen, zowel in waarde als in aantallen, naar het mkb.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link