Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Jeff Bezos zal gunning Microsoft aanvechten'

CNN meldde afgelopen week dat Jeff Bezos, CEO van Amazon, de gunning van het JEDI-project aan Microsoft zal aanvechten. De voorman van Amazon denkt dat de persoonlijke voorkeur van president Trump heeft meegespeeld bij de keuze voor Microsoft.

Het JEDI-project, voluit Joint Enterprise Defence Infrastructure, moet zorgen voor een modernisering van de cloud-infrastructuur. Amazon, Oracle en Microsoft waren vorige week nog in de running voor de aanbesteding. Uiteindelijk koos het Pentagon voor Microsoft.

Het is algemeen bekend dat president Trump niet gesteld is op de voorman van Amazon. Bezos is onder andere eigenaar van de Washington Post, dat sinds de aanstelling van de president zeer kritisch is geweest. Persbureau Reuters meldt dat de gunning van het JEDI-project door de president persoonlijk is besproken, wat het vermoeden van partijdigheid aanwakkert. Amazon liet na de gunning weten verbaasd te zijn over de keuze voor Microsoft. Het bedrijf heeft al een contract voor het leveren van diensten aan de CIA en verwachtte ook als winnaar uit deze aanbesteding te komen. Amazon beraadt zich voorlopig nog op vervolgstappen.

De aanbesteding voor het JEDI-project verliep niet zonder obstakels. Eerder haakten Google en IBM zelf al af in de race om de opdracht van tien miljard dollar binnen te halen. Medewerkers van Google wilden geen aandeel hebben in het ontwerpen en bouwen van een IT-infrastructuur voor wapensystemen. Ook Oracle zag problemen. Het bedrijf was het oneens over de voorwaarden van het biedproces en spande hierover een rechtszaak aan, dat het verloor.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link