Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kabinet investeert half miljard tegen stikstofprobleem

Het kabinet stelt eenmalig 500 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen tegen de stikstofproblematiek. Dat meldt het ministerie van Landbouw in een brief aan de Tweede Kamer, zo schrijft Cobouw. De eenmalige bijdrage, afkomstig uit de begrotingsreserves van het kabinet, moet de stikstofneerslag in natuurgebieden verlagen en de natuur versterken. Hoeveel de provincies gaan investeren om de stikstofproblematiek aan te pakken, moet nog blijken.

Het kabinet verwacht volgende week met maatregelen te komen om ruimte te creëren voor de woningbouw. Volgens Rutte heeft dat nu “absoluut prioriteit”, zo vertelde hij bij zijn wekelijkse persconferentie. “We werken aan een lijst bronmaatregelen, die we zo snel mogelijk hopen te kunnen presenteren.” Daarna kijkt landbouwminister Carola Schouten samen met provincies welke gebiedsgerichte maatregelen genomen moet worden. Het verlagen van de maximumsnelheden op snelwegen dichtbij beschermde natuurgebieden, is al een van de aangekondigde maatregelen.

Ruimte voor 75.000 woningen

Uit een vertrouwelijk advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, waar RTL Nieuws over bericht, blijkt dat het verlagen van de maximumsnelheid genoeg stikstof bespaard om volgend jaar al 75.000 woningen te bouwen. Veel bouwprojecten in Nederland liggen stil door de stikstofproblematiek, wat tot veel zorgen leidt in politiek Den Haag. Volgens Rutte is de landelijke snelheidsverlaging niet per se de beste oplossing voor het teveel aan stikstof in natuurgebieden; niet alle wegen lopen namelijk langs natuurgebieden. Hij leek het echter ook niet uit te sluiten en zegt, samen met het kabinet, geen taboes te schuwen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres