Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kamer steunt voorstellen duurzame inkoop

De oproep van zes maatschappelijke organisaties om de duurzame inkoop van producten en diensten bij overheden een nieuwe impuls te geven, krijgt veel steun in de Tweede Kamer. [slide]Alleen de VVD-fractie is het niet eens met de voorstellen van de belangenorganisaties. Dit bleek donderdag tijdens een overleg van de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu met staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA), zo schrijf FD.nl.

In de brief stellen de organisaties dat het op een aantal fronten misgaat. Overheden zouden, volgens de afspraken in 2011, moeten bijdragen aan duurzame economische bedrijvigheid. Maar al vanaf 2012 heeft duurzaamheid een steeds lagere prioriteit. De organisaties dringen aan op een nieuw duurzaam inkoopprogramma en harde afspraken tot 2020.

Geen steun VVD
VVD-woordvoerder Remco Dijkstra keerde zich tegen de meeste voorstellen van de organisaties. Die leiden alleen maar tot een grotere overheid, stelt hij, terwijl de liberalen de overheid juist klein willen houden. SP en PVV waren niet aanwezig bij het overleg.

Voor de zomer antwoord
Mansveld vindt dat het signaal van de ondernemers serieus genomen moet worden en beloofde dat het kabinet voor de zomer antwoordt op de brief. De kabinetsreactie komt mede van minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst. De VVD-bewindsman is verantwoordelijk voor de inkoop bij het Rijk.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link