Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
12
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Kamer wil haalbaarheid ICT-projecten toetsen

De Tweede Kamer is het erover eens dat er een nieuw bureau opgericht moet worden, welke alle grote automatiseringsprojecten van de overheid vooraf toetst op haalbaarheid. VVD, PvdA en D66 spraken hier woensdag hun steun voor uit tijdens een debat met commissie-Elias.

De commissie, onder leiding van Tweede Kamerlid Ton Elias van de VVD, onderzocht waarom het vaak misloopt met ICT-projecten van de overheid. Daardoor wordt jaarlijks 1 tot 5 miljard euro verspild, zo constateerde de commissie in haar eindrapport.

Onafhankelijk bureau
Het nieuwe bureau ICT-toetsing (BIT) moet klein en onafhankelijk zijn en voor de duur van vijf jaar worden ingesteld, vindt de commissie. De Kamer is het daarmee eens. Plannen om de minister-president verantwoordelijk te maken, werd door de Kamer direct afgewezen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.