Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kamer wil haalbaarheid ICT-projecten toetsen

De Tweede Kamer is het erover eens dat er een nieuw bureau opgericht moet worden, welke alle grote automatiseringsprojecten van de overheid vooraf toetst op haalbaarheid.[slide] VVD, PvdA en D66 spraken hier woensdag hun steun voor uit tijdens een debat met commissie-Elias.

De commissie, onder leiding van Tweede Kamerlid Ton Elias van de VVD, onderzocht waarom het vaak misloopt met ICT-projecten van de overheid. Daardoor wordt jaarlijks 1 tot 5 miljard euro verspild, zo constateerde de commissie in haar eindrapport.

Onafhankelijk bureau
Het nieuwe bureau ICT-toetsing (BIT) moet klein en onafhankelijk zijn en voor de duur van vijf jaar worden ingesteld, vindt de commissie. De Kamer is het daarmee eens. Plannen om de minister-president verantwoordelijk te maken, werd door de Kamer direct afgewezen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres