Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kamer wil inkoopmacht beperken met verruiming bagatelregeling

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil de bagatelregeling verruimen. Daardoor kunnen kleine leveranciers verkoopcombinaties vormen om sterken te staan tegen de inkoopmacht van grote bedrijven.CDA. PvdA en VVD dienen een initiatiefwet in om de mededingingswet te versoepelen voor deze kleine ondernemers.

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken maakte woensdag tijdens een debat kanttekeningen bij de initatiefwet. Volgens de CDA-bewindsvrouw is de bagatelregeling nooit bedoeld om inkoopmacht aan te pakken. maar om te voorkomen dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit zich zou moeten bezighouden met ‘onschadelijke zaken’.

Daarnaast wees zij op spanning met de Europese regels. De bagatelregeling geldt nu nog tot een gezamenlijk marktaandeel tot 5 procent; de Kamermeerderheid wil dit verhogen tot 10 procent.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link