Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kamer wil misbruik zorggeld en excessieve winsten aanpakken

De Tweede Kamer wil dat misbruik van zorggeld en legaal gemaakte, excessieve winsten worden aangepakt. Het toezicht op zorgaanbieders moet worden verscherpt, zodat malafide zorgaanbieders geen gebruik kunnen maken van zorgbudgetten.

Minister van Langdurige Zorg Conny Helder, erkent dat het toezicht op zorgaanbieders bij sommige gemeenten nog niet optimaal is ingericht. Dat geldt bijvoorbeeld voor toezicht op jeugdzorgaanbieders en aanbieders van maatschappelijke zorg. Helder belooft de Kamer gemeenten beter te ondersteunen bij het opsporen van fraude. Tegelijkertijd wil Helder de regeldruk niet te veel opvoeren. De administratieve lasten van zorgaanbieders worden anders te hoog.

Integere bedrijfsvoering

Volgens de Tweede Kamer is de drempel voor het oprichten van een zorgbedrijf nu nog te laag. Helder wil de regels voor toetreding tegen het licht houden en sturen op ‘integere bedrijfsvoering’. Daarnaast zijn er wetsvoorstellen in de maak die misbruik van zorggeld moeten voorkomen.

De SP wil nog een stap verder gaan door alle winstuitkeringen in de zorg af te schaffen. Dat zou misbruik in de hand werken. De PVV wijst op onderzoek waaruit blijkt dat sommige zorgaanbieders twintig procent winst maken. De oppositiepartij is fel tegenstander van hoge winsten in de zorg.

Bron: Binnenlandsbestuur.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link