Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
10
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Kamervragen na forse tariefsverhogingen softwareleverancier Vicrea

Kamervragen na forse tariefsverhogingen softwareleverancier Vicrea

De PvdA wil van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties weten of gemeentes makkelijk over kunnen stappen naar een andere leveranciers. Aanleiding voor de Kamervragen zijn de forse tariefsverhogingen van softwareleverancier Vicrea. De leverancier van geografische informatiesoftware en registratiesystemen in de gemeentemarkt kondigde verhogingen aan van 50 procent bij gemeente Houten en 70 procent bij gemeente Baarn.

Gemeenten zijn ontstemd, schrijft Computable die het feit aan het licht bracht. Volgens Vicrea is de verhoging noodzakelijk om de investeringen in innovatie te kunnen betalen.

Motie Oosenbrug/Gesthuizen
De PvdA-leden willen weten hoe het mogelijk gemaakt kan worden dat gemeenten makkelijk kunnen overstappen naar een andere leverancier die dezelfde diensten aanbiedt. Ze wijzen hierbij naar de motie Oosenbrug/Gesthuizen waarin de regering wordt verzocht ervoor te zorgen dat voor eind 2015 bij alle aanbestedingen correct omgegaan wordt met de open standaarden. Ook staat in de motie dat er onderzocht moet worden hoe de overheid door exitstrategieën minder afhankelijk kan worden van ICT-aanbieders.

Pinkroccade
De tariefsverhoging is volgens Computable vergelijkbaar met de situatie rond Pinkroccade in 2014. Deze partij verhoogde zijn producttarieven met 40 tot 50 procent. Toen ontstond er ook veel protest onder gemeenten en verdedigde het softwarebedrijf zich door te wijzen naar miljoeneninvesteringen die nodig waren voor innovaties.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.