Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Kamp verwacht subsidieloze bieding op aanbesteding windpark

Minister Henk Kamp van Economische Zaken houdt er rekening mee dat bij de aanbesteding voor de kavels I en II van het windpark Hollandse Kust Zuid een of meer subsidieloze biedingen worden gedaan. Daarmee is Nederland een stap dichterbij het eerste grote subsidieloze windpark op zee. Dit meldt het Financieele Dagblad.

De aanbesteding zal dit najaar worden opengesteld. Kamp nodigt geïnteresseerde partijen uit een subsidieloze bieding te doen. Als dat niet gebeurd, dan stapt men zo snel mogelijk terug op de oude procedure mét subsidie. De wijziging van de aanbesteding is een reactie op de subsidieloze bieding van eerder dit jaar in Duitsland. Volgens Kamp bestaat de kans dat dit ook bij Nederlandse tenders gaat gebeuren.

Niet uitsluiten
De Duitse aanbesteding is niet te vergelijken met die van Nederland. De Duitse windparken gaan twee tot drie jaar later in productie, waardoor de winnaar de mogelijkheid heeft om nog meer te profiteren van de technische vooruitgang. Toch concludeert Kamp, na gesprekken met financiële experts en deskundigen uit de windsector, dat een subsidieloos bod niet kan worden uitgesloten, maar dat daar juist rekening mee moet worden gehouden.

Met of zonder subsidie
De Wet windenergie op zee kent voor de verlening van de vergunningen een procedure met en een procedure zonder subsidie. Tot nu toe is alleen de procedure met subsidie gevolgd, maar volgens Kamp is het ‘ongewenst’ om nu alleen die procedure te volgen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres