Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Keolis betaalt 2,9 miljoen euro aan provincies na fraude

Vervoerder Keolis betaalt de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel gezamenlijk 2,9 miljoen euro. Het bedrag vormt een vergoeding voor gemaakte kosten na de fraude bij de aanbesteding voor de concessie IJssel-Vechtstreek, in 2019.

Na het constateren van de fraude, waarbij Keolis geheime afspraken maakte met busleverancier BYD uit China, moesten de provincies een alternatief vinden voor het busvervoer in de regio. De provincies Gelderland en Overijssel gingen over op een noodconcessie, waarbij Keolis het busvervoer alsnog mocht verzorgen. In Lelystad werd het contract met Arriva verlengd, in de regio ging de provincie ook over op een noodconcessie.

Eind dit jaar lopen de noodconcessies af en start de nieuwe aanbesteding voor de vervoersregio. De nieuwe concessie moet in 2022 ingaan.

Bron: Omroep Flevoland

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link