Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Keolis niet uitgesloten bij nieuwe ov-aanbesteding

Vervoerder Keolis zal niet op voorhand worden uitgesloten bij de nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer in de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland. Wel kan de vervoerder uitgesloten worden op basis van nog te bepalen uitsluitingscriteria.

De gunning voor het busvervoer in de provincies werd vorig jaar ingetrokken nadat bleek dat Keolis had gesjoemeld bij de aanbesteding. Keolis verzorgt nu het vervoer op basis van een noodconcessie die tot 2022 geldt. De provincies zetten nu een nieuwe aanbesteding in de markt voor de periode daarna.

Vertrouwen
Op de vraag of de vervoerder voldoende heeft gedaan om het vertrouwen te herstellen, wil de provincie Overijssel geen antwoord geven. Volgens Keolis-concessiemanager René Nekkers is dat het geval: “We hebben sindsdien veel stappen gezet. Er is een verbeteringsprogramma in gang gezet, de gedragscode is aangescherpt, er zit een compleet nieuwe directie. We zijn transparant geweest is alles wat er speelt, delen alle informatie. Ik zie geen enkele reden waarom er geen vertrouwen zou zijn.” 

Toekomst
Met de nieuwe aanbesteding kan de markt zich inschrijven voor een contract met een looptijd van dertien jaar. In de vorige aanbesteding was dat nog tien jaar. Inclusief de twee jaren noodconcessie omvat de nieuwe periode een complete economische en technische levensduur van een bus. De winnende vervoerder moet elke drie jaar een ontwikkelplan opstellen en zal de huidige bussen van Keolis over moeten nemen indien Keolis bij de nieuwe aanbesteding verliest.

Bron: destentor.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link