Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
10
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

KING ontwikkelt GIBIT generator voor IT-contracten

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) heeft voor het afsluiten van contracten met IT-leveranciers een GIBIT Generator ontwikkeld. De generator is ontwikkeld om de kwaliteit van IT-contracten te waarborgen aan de hand van Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden Bij IT (GIBIT). Aan de hand van een aantal keuzemenu’s stelt het online hulpmiddel een overeenkomst op die de gemeente meteen kan gebruiken.

KING laat zelf weten dat ruim 200 gemeenten al zijn geregistreerd als gebruikers van de GIBIT Generator. De reden hiervoor is volgens KING dat de generator naast, kwaliteit en conformiteit, ook minder tijd en expertise vraagt dan de conventionele manier van contracten opstellen.

GIBIT
Vanuit het programma Digitale Agenda 2020 zijn Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT) voor gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden opgesteld. Doel is om te komen tot het professionaliseren van het ICT-opdrachtgeverschap en het realiseren van een set uniforme ICT-inkoopvoorwaarden inclusief handreikingen, modelcontracten, bestekteksten en andere hulpmiddelen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.