Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

KING ontwikkelt GIBIT generator voor IT-contracten

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) heeft voor het afsluiten van contracten met IT-leveranciers een GIBIT Generator ontwikkeld. De generator is ontwikkeld om de kwaliteit van IT-contracten te waarborgen aan de hand van Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden Bij IT (GIBIT). Aan de hand van een aantal keuzemenu’s stelt het online hulpmiddel een overeenkomst op die de gemeente meteen kan gebruiken.

KING laat zelf weten dat ruim 200 gemeenten al zijn geregistreerd als gebruikers van de GIBIT Generator. De reden hiervoor is volgens KING dat de generator naast, kwaliteit en conformiteit, ook minder tijd en expertise vraagt dan de conventionele manier van contracten opstellen.

GIBIT
Vanuit het programma Digitale Agenda 2020 zijn Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT) voor gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden opgesteld. Doel is om te komen tot het professionaliseren van het ICT-opdrachtgeverschap en het realiseren van een set uniforme ICT-inkoopvoorwaarden inclusief handreikingen, modelcontracten, bestekteksten en andere hulpmiddelen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres