Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
05
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Klachten over leerlingenvervoer Zwolle

Klachten over leerlingenvervoer Zwolle

Leerlingenvervoerders in Zwolle hebben hun diensten moeten aanpassen na aanhoudende klachten. De problemen waren zo groot dat de Participatieraad gedwongen was om ongevraagd advies te geven aan het college van burgemeester en wethouders. De gemeente heeft inmiddels erkend dat de start van de nieuwe aanbesteding voor het leerlingenvervoer niet vlekkeloos is verlopen.

Regionieuwsmedium De Stentor stelt dat de gemeente een contract afsloot met vervoerdersbedrijf Munckhof, waarna deze het feitelijke werk onderbracht bij RM Taxi. Door deze overgang naar andere vervoerders kregen leerlingen te maken met ingrijpende veranderingen, zoals nieuwe routes, nieuw materiaal en nieuwe chauffeurs.

Training
Volgens de Participatieraad zorgde deze verandering voor veel stress. Het onafhankelijk adviesorgaan kreeg klachten dat leerlingen te laat of niet van huis werden opgehaald. Ook zouden niet alle taxichauffeurs even geschikt zijn om met de kwetsbare kinderen die ze vervoeren om te gaan. De Participatieraad pleit daarom voor trainingen en scholing voor chauffeurs.

Afhaalpunten
Naar aanleiding van het grote aantal klachten nam De Participatieraad in december vorig contact op met de gemeente, om de belangrijkste problemen te bespreken. Zo haalde de vorige vervoerder de leerlingen van huis op. In de nieuwe aanbesteding werd echter afgesproken de kinderen vanaf speciale afhaalpunten zouden worden opgehaald. Dit was de belangrijkste bron van ergernis, waarop de gemeente besloot aanpassingen door te voeren en in bepaalde gevallen kinderen ook thuis op te laten halen. Sindsdien zijn de klachten afgenomen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.