Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Koplamp nieuwe politieauto gaat niet uit

De vluchtkans van criminelen is onbedoeld verhoogd door nieuwe Europees aanbestede politieauto’s. De koplampen kunnen namelijk niet uit. Tot grote frustratie van agenten die ermee moeten rijden.

Het gaat om gloednieuwe hondenauto’s. In het uitgebreide eisenpakket in de aanbesteding van een deel van de nieuwe politievoertuigen is niet opgenomen dat de verlichting uitgeschakeld kan worden. Vanuit de politievakbond ACP is de kwestie aangekaard, omdat het gebrek in de praktijk voor problemen zorgt. Binnen een week ontsnapte hierdoor een inbreker, konden agenten niet mee naar de aanhouding van een vuurwapengevaarlijke verdachte en escaleerde een situatie doordat een politieauto onbedoeld zichtbaar was.

Naar de garage
Vroeger was de oplossing voor agenten die zich met een dergelijk probleem geconfronteerd zagen heel simpel: een kniptangetje om wat elektriciteitsdraadjes door te knippen. Maar volgens de vakbond moeten agenten hier tegenwoordig voorzichtig zijn, op straffe van ontslag. De Nationale politie heeft tegenover de Persdienst erkent dat het een probleem is. Om hoeveel auto’s het gaat wil het niet zeggen, maar het spreekt wel van ‘strubbelingen’ bij meerdere eenheden. Agenten die er last van hebben mogen daarom nu hun auto naar de garage sturen waar het probleem kan worden opgelost.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link