Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Korpschef ziet knelpunten in inkoopproces

Korpschef Bouman sluit zijn ogen niet “voor de onmiskenbare knelpunten in het inkoopproces.” Dat schrijft hij in een blog over zijn besluit om vier inkopers en de directeur Facility Management op non-actief te zetten.[slide] De inkopers werden geschorst naar aanleiding van de aanbesteding van dienstauto’s.

De leidinggevende schrijft over het proces van inkoop: “Daar worstelden de voormalige korpsen al jaren mee. Het is complex en gaat om veel geld. Het beeld van gesjoemel is gauw gevestigd. Denken dat één politie hier bij toverslag verandering in brengt, is eenvoudigweg een illusie. Integendeel, de komst van één politie scherpte deze problematiek in bepaalde opzichten juist aan.”

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de politiemensen en de aanbestedingen die zij deden. De korpschef legt uit dat niet alle inkoopcollega’s verdacht worden van strafbare zaken: “Drie van de vijf collega’s zijn geschorst, omdat tegen hen de verdenking bestaat dat zij niet-integere, strafbare handelingen hebben verricht bij de aanbesteding van politievoertuigen. De twee anderen zijn leidinggevenden en buiten functie gesteld vanwege het voorgenomen, brede en diepgaande onderzoek naar het totale inkoopproces.”

Het onderzoek van de Rijksrecherche is nog niet afgerond. De Korpschef heeft nog geen idee wat dit zal betekenen voor de inkopers die nu thuis zitten: “De uitkomst van het onderzoek is ongewis, ook voor mij. Hoeveel tijd dit nog duurt, weten wij evenmin. Wel staat vast dat zo’n langdurig onderzoek geruchten en speculaties voedt. Onder zo’n zwaard van Damocles kan niemand op den duur naar behoren functioneren. Ook dat speelde mee bij het genomen besluit. Mocht dit onderzoek geen bewijs opleveren, dan stel ik mij persoonlijk garant voor eerherstel.”

Bouman neemt het op voor medewerkers die nu last hebben van alle berichten in de media. “Veel volstrekt betrouwbare, toegewijde en deskundige inkoopcollega’s voelen zich door de gebeurtenissen in het beklaagdenbankje gezet. Volstrekt ten onrechte.” aldus Bouman.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link