Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
05
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Inkoop
Soort:

KvK gaat problemen aanbestedingsregels oplossen

De Kamer van Koophandel (KvK) denkt dit jaar de problemen rond de aanbestedingsregels op te kunnen lossen. Het bedrijf schond in 2015 bij de inkoop van diensten op grote schaal de aanbestedingsregels. Dit meldt het Financieel Dagblad.

Het schenden van de aanbestedingsregels gebeurde eind 2015 voor een bedrag van 38 miljoen euro. Dit stelt KvK vast op basis van eigen onderzoek. Ongeveer twee derde van dit bedrag is gerelateerd aan contracten die zijn afgesloten in de periode voorafgaand aan de fusie van 14 organisaties tot een nieuwe Kamer van Koophandel. Volgens de KvK is er bij deze contracten vooral gebruikgemaakt van verlengingsopties, terwijl deze beëindigd of opnieuw aanbesteed hadden moeten worden.

Eind 2017 opgelost
Maar de KvK denkt dit probleem eind 2017 opgelost te hebben. De niet goed aanbestede contracten moeten dan zijn vervangen door correct aanbestede contracten. Dat schrijft de organisatie voor ondernemers in het jaarverslag over 2016. Zo nam de mate van onrechtmatigheid vorig jaar al af van 38 miljoen euro tot 16,5 miljoen euro.

Maatregelen
De organisatie heeft diverse maatregelen genomen om de inkoop weer op orde te brengen. Zo werd de afdeling Inkoop versterkt, zijn ongeveer 170 medewerkers opnieuw getraind en zijn er extra controlemaatregelen genomen. Er worden nu regelmatig audits uitgevoerd door een externe accountant.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.