Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

KvK gaat problemen aanbestedingsregels oplossen

De Kamer van Koophandel (KvK) denkt dit jaar de problemen rond de aanbestedingsregels op te kunnen lossen. Het bedrijf schond in 2015 bij de inkoop van diensten op grote schaal de aanbestedingsregels. Dit meldt het Financieel Dagblad.

Het schenden van de aanbestedingsregels gebeurde eind 2015 voor een bedrag van 38 miljoen euro. Dit stelt KvK vast op basis van eigen onderzoek. Ongeveer twee derde van dit bedrag is gerelateerd aan contracten die zijn afgesloten in de periode voorafgaand aan de fusie van 14 organisaties tot een nieuwe Kamer van Koophandel. Volgens de KvK is er bij deze contracten vooral gebruikgemaakt van verlengingsopties, terwijl deze beëindigd of opnieuw aanbesteed hadden moeten worden.

Eind 2017 opgelost
Maar de KvK denkt dit probleem eind 2017 opgelost te hebben. De niet goed aanbestede contracten moeten dan zijn vervangen door correct aanbestede contracten. Dat schrijft de organisatie voor ondernemers in het jaarverslag over 2016. Zo nam de mate van onrechtmatigheid vorig jaar al af van 38 miljoen euro tot 16,5 miljoen euro.

Maatregelen
De organisatie heeft diverse maatregelen genomen om de inkoop weer op orde te brengen. Zo werd de afdeling Inkoop versterkt, zijn ongeveer 170 medewerkers opnieuw getraind en zijn er extra controlemaatregelen genomen. Er worden nu regelmatig audits uitgevoerd door een externe accountant.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link